jeugdstrafrecht

jeugdstrafrecht

Minderjarige verdachten

Mr. Kwakman staat regelmatig minderjarige verdachten bij. Voor hen geldt dat er altijd een advocaat aanwezig moet zijn bij een verhoor bij de politie. Zo’n verhoor is voor minderjarigen vaak erg spannend en het is daarom belangrijk om dat van tevoren goed voor te bereiden. Ouders maken zich vaak grote zorgen over hun kind en diens toekomst. Uiteraard worden ook zij goed begeleid en geïnformeerd door mr. Kwakman, tenzij de belangen van de minderjarige daaraan in de weg staan.

jeugdstrafrecht

Pedagogisch aspect

Het kan veel indruk op een minderjarige maken om op het politiebureau te verblijven. Daarom moet voorkomen worden dat zij daar lang worden vastgehouden. Bij minderjarigen is het belangrijk dat het pedagogische aspect voor ogen wordt gehouden, zowel in de bejegening als bij de afdoening van een strafzaak. Na het verhoor zal mr. Kwakman zo mogelijk proberen om de strafzaak buiten de rechter om af te laten doen, bijvoorbeeld via een HALT-afdoening of een sepot. Als er toch een transactie of strafbeschikking door het Openbaar Ministerie wordt aangeboden of de minderjarige moet op een zitting bij de kinderrechter verschijnen, dan zal mr. Kwakman hem/haar daarin zo goed mogelijk begeleiden. Rechtsbijstand aan minderjarigen is in vrijwel alle gevallen kosteloos.

jeugdstrafrecht
jeugdstrafrecht

VNJA

Mr. Kwakman heeft in 2012 de specialisatieopleiding jeugdrecht afgerond en is sindsdien lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten)

Lees verder

Heeft u hier een vraag over?

Dan kunt u die vrijblijvend stellen. Neem gerust contact op zodat we de mogelijkheden kunnen doornemen.