Strafrechtadvocaat Assen | Kwakman Strafrechtadvocatuur

Strafrechtadvocaat Assen? Kwakman Strafrechtadvocatuur staat u graag bij

Bent u op zoek naar een strafrechtadvocaat in Assen of de omgeving van Assen? Bij Kwakman Strafrechtadvocatuur uit Assen bent u aan het juiste adres als u de hulp nodig heeft van een ervaren, deskundig en betrokken advocaat voor rechtsbijstand tijdens iedere fase van een strafrechtelijke procedure tegen u.

Strafrechtadvocaat Assen | Kwakman Strafrechtadvocatuur

Waarvoor kunt u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht?

Als u een strafrechtadvocaat in Assen nodig heeft, kunt u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht voor rechtsbijstand als u verdacht wordt van bijvoorbeeld de volgende strafbare feiten:

  • Mishandeling, bedreiging, openlijke geweldpleging en andere geweldsdelicten;
  • Drugsdelicten, zoals bezit, handel en het vervaardigen van soft- en harddrugs;
  • Diefstal, inbraak, oplichting, fraude en andere vermogensdelicten;
  • Ernstige verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval;
  • Zedenzaken, zoals ontucht, aanranding en verkrachting;
  • Levensdelicten, zoals moord en doodslag.

Andere rechtsgebieden waarvoor u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht kunt

Jeugdstrafrecht

Naast bijstand van meerderjarigen, kunt u ook bij mr. Kwakman terecht voor bijstand in het jeugdstrafrecht.

Mr. Kwakman heeft in 2012 de specialisatieopleiding jeugdrecht afgerond en is sindsdien lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten).

TBS

Is er sprake van een dreigende oplegging van TBS of heeft u al TBS? Ook dan kunt u terecht bij Kwakman Strafrechtadvocatuur. Mr. Kwakman is één van de slechts veertig in TBS gespecialiseerde advocaten in Nederland.

Mr. Kwakman heeft in 2017 samen met een aantal andere bevlogen TBS-advocaten de Vereniging van TBS-advocaten opgericht en is hier sindsdien ook bestuurslid van.

Verplichte zorg

Mensen met psychiatrische problematiek kunnen tegen hun wil worden opgenomen in een kliniek of kunnen gedwongen worden tot andere vormen van zorg, zoals medicatie. Toestemming hiervoor verloopt altijd via de rechter. Ook in deze situatie kan mr. Kwakman u bijstaan.

Mr. Kwakman is lid van de vPAN (Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland.

Kosten

Strafrechtadvocaat Assen nodig? Wanneer u een laag inkomen heeft, kunt u in aanmerking komen voor (deels) gefinancierde rechtsbijstand. Dit heet ook wel pro deo. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt van een aantal factoren af. U leest hier meer over de eisen voor gefinancierde rechtsbijstand.

Verdachten in voorlopige hechtenis, TBS-gestelden en minderjarigen komen automatisch in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, zonder dat zij hiervoor een eigen bijdrage hoeven te betalen. Bij volwassenen vindt na afloop van de strafzaak een inkomenscheck plaats. Is dat inkomen te hoog, dan worden de kosten van rechtsbijstand op een later moment teruggevorderd door de Raad voor Rechtsbijstand.

Valt u niet in de hierboven beschreven categorieën, dan zal mr. Kwakman u een prijsopgave doen voor de door u gewenste rechtsbijstand. Dit kan een honorarium per uur zijn, maar een vaste prijs voor de complete procedure is ook mogelijk.

Contact opnemen?

Dat kan eenvoudig en vrijblijvend via ons online contactformulier of door even te bellen.