TBS-advocaat | Kwakman Strafrechtadvocatuur

TBS-advocaat nodig? Kwakman Strafrechtadvocatuur staat u bij

Terbeschikkingstelling (TBS) is een complexe maatregel binnen het strafrecht, door de wijze van uitvoering ervan, maar ook door het beeld dat de samenleving hiervan heeft. Zowel bij een dreigende oplegging van TBS als bij de uitvoering van TBS is het daarom belangrijk om u bij te laten staan door een in TBS gespecialiseerde advocaat. Bent u op zoek naar een TBS-advocaat? Lees hieronder dan meer over wat wij voor u kunnen betekenen.

TBS-advocaat | Kwakman Strafrechtadvocatuur
100%
min
33%

Waarom u een TBS-advocaat nodig heeft

Bij de uitvoering van de TBS-maatregel kan de TBS-gestelde tegen vele zaken aanlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het intrekken van verloven, ontstane impasses in de behandeling, de wens om overgeplaatst te worden naar een andere kliniek, lange wachtlijsten voor behandeling, mogelijke dreiging van een plaatsing op de longstay-afdeling (LFPZ), de wens om in contact te komen met het slachtoffer om excuses te maken en de reguliere verlengingszitting elke één of twee jaar. Doordat de TBS zoveel verschillende facetten kent en er zoveel dingen zijn waar een TBS-gestelde tegenaan kan lopen, is het verstandig een gespecialiseerde TBS advocaat in te schakelen.

Mr. Kwakman kan de TBS-gestelde door haar ervaring en grote kennis binnen deze tak van het strafrecht op zeer vakkundige en professionele wijze bijstaan en weet de juiste wegen te bewandelen om de problemen waar de TBS-gestelde tegenaan loopt te bespreken en op te lossen. Ook kan zij diegene goed informeren over de haalbaarheid van bepaalde procedures en kan zij de TBS-gestelde bijstaan in beklag- en beroepsprocedures tegen de kliniek, op de TBS-verlengingszittingen en tijdens de driegesprekken met de behandelaar of zorgconferenties.

TBS-advocaat na beëindiging TBS-maatregel

Het komt vaak voor dat wanneer een TBS-maatregel eindigt, de rechter een zogenaamde zorgmachtiging oplegt aan de ex-TBS-gestelde. Hierdoor wordt het vanaf dat moment verplicht om bepaalde vormen van zorg te accepteren. Mr. Kwakman is naast het bijstaan van TBS-gestelden ook bevoegd om mensen bij te staan aan wie deze zorgmachtiging is opgelegd. Hierdoor kan zij de TBS-gestelde ook na het beëindigen van een TBS-maatregel blijven bijstaan en hoeft u geen afzonderlijke advocaat in te schakelen.

Contact opnemen?

Dat kan eenvoudig en vrijblijvend via ons online contactformulier of door even te bellen.