Pro deo-advocaat Assen | Kwakman Strafrechtadvocatuur

Kwakman Strafrechtadvocatuur: Pro deo-advocaat Assen

Pro deo-advocaat Assen? Bij Kwakman Strafrechtadvocatuur kunt u, afhankelijk van uw inkomen en uw leefsituatie, terecht voor rechtsbijstand op pro deo-basis. Zo blijft rechtsbijstand ook voor personen met een lager inkomen toegankelijk. Bent u benieuwd voor wat voor rechtsbijstand u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht kunt en wanneer u in aanmerking komt voor rechtsbijstand op pro deo-basis?

 Pro deo-advocaat Assen | Kwakman Strafrechtadvocatuur

Pro deo-advocaat Assen: wanneer kom ik in aanmerking?

Of u wel of niet in aanmerking komt voor een pro deo-advocaat in Assen, hangt af van uw leefsituatie en uw inkomen. Ieder jaar wordt de inkomensgrens en de hoogte van uw eigen bijdrage opnieuw vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. Uw eigen bijdrage is voor 2021 vastgesteld op €153,- en voor een gezin ligt de inkomensgrens op €40.400,-. De meest actuele informatie over de geldende normen vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Hoeveel moet ik zelf betalen?

Verdachten die in voorlopige hechtenis gesteld zijn, TBS-gestelden en minderjarigen hebben automatisch recht op gefinancierde rechtsbijstand. Zij hoeven ook geen eigen bijdrage te betalen. Na afronding van een strafzaak vindt bij volwassenen in voorlopige hechtenis wel een inkomenstoets plaats. Hierbij wordt gekeken of het inkomen niet te hoog was om in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Als het inkomen daarvoor toch te hoog was, worden de kosten voor rechtsbijstand op een later moment teruggevorderd door de Raad voor Rechtsbijstand.

Voldoet u niet aan de vereisten voor een pro deo-advocaat in Assen? In dat geval zal mr. Kwakman een prijsafspraak met u maken voor de door u gewenste rechtsbijstand. Dit kan een honorarium per uur zijn, maar ook een vaste prijs voor uw gehele procedure.

Rechtsgebieden Kwakman Strafrechtadvocatuur Assen?

Pro deo-advocaat in Assen nodig? Als u verdacht wordt van bijvoorbeeld één van de volgende strafbare feiten, kunt u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht voor rechtsbijstand:

  • Mishandeling, bedreiging, openlijke geweldpleging en andere geweldsdelicten;
  • Drugsdelicten, zoals bezit, handel en het vervaardigen van soft- en harddrugs;
  • Diefstal, inbraak, oplichting, fraude en andere vermogensdelicten;
  • Ernstige verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval;
  • Zedenzaken, zoals ontucht, aanranding en verkrachting;
  • Levensdelicten, zoals moord en doodslag.
 Pro deo-advocaat Assen | Kwakman Strafrechtadvocatuur

Andere rechtsgebieden waarvoor u bij Kwakman Strafrechtadvocatuur terecht kunt

Jeugdstrafrecht

Ook voor rechtsbijstand aan minderjarigen kunt u terecht bij Kwakman Strafrechtadvocatuur.

Mr. Kwakman heeft in 2012 de specialisatieopleiding jeugdrecht afgerond en is sindsdien lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten)

TBS

Mr. Kwakman is gespecialiseerd TBS-advocaat. Is er sprake van een dreigende oplegging van TBS of heeft u al TBS? Ook dan kunt u terecht bij Kwakman Strafrechtadvocatuur. Mr. Kwakman is één van de slechts veertig in TBS gespecialiseerde advocaten in Nederland.

Mr. Kwakman heeft in 2017 samen met een aantal andere bevlogen TBS-advocaten de Vereniging van TBS-advocaten opgericht en is hier sindsdien ook bestuurslid van.

Verplichte zorg

Mensen met psychiatrische problematiek kunnen tegen hun wil worden opgenomen in een kliniek of kunnen gedwongen worden tot andere vormen van zorg, zoals medicatie. Toestemming hiervoor verloopt altijd via de rechter. Ook in deze situatie kan mr. Kwakman u bijstaan.

Mr. Kwakman is lid van de vPAN (Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland.

Pro deo-advocaat Assen nodig?

Neem contact op.